Marhahúsból készült ételek - Tűzdelt marhahátszín

Tűzdelt marhahátszín, Hozzávalók:

1 kg hátszín,
10 dkg füstölt kolozsvári szalonna,
2 db sárgarépa,
2 db savanyú uborka,
1 kanál mustár,
2 dl vörös bor,
2 dl tejföl,
kevés liszt,
1 kanál paradicsompüré,
só,
törött bors,
borókabogyó,
2 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma.
Tűzdelt marhahátszín készítése :
A húst megtűzdeljük szalonnával, hosszúkás uborkával és sárgarépával.
Előzőleg ezeket a csíkokat borsban forgassuk meg. Kevés olajban hirtelen megsütjük a hús minden oldalát és félretesszük. Az olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, a húst visszarakjuk és megsózzuk. Teszünk hozzá 1 dl vizet, 1 dl bort, felforraljuk, majd takaréklángon borókával puhára pároljuk. Ha megpuhult, 5 percig pihentetjük, majd deszkán felszeleteljük. Visszamaradt levében megpirítunk 1 kanál paradicsompürét, hozzáadjuk a mustárt, 1 dl bort, a tejfölt, meghintjük egy kevés liszttel, majd felforraljuk.
A hússzeleteket az ízes mártásban felforrósítjuk, és cseh gombóccal tálaljuk.