Marhahúsból készült ételek - Tűzdelt fehérpecsenye II.

Tűzdelt fehérpecsenye II., Hozzávalók:

1 kg marhahús fehérpecsenye vagy stefánia,
15 dkg füstölt szalonna,
2 ecetes uborka,
1 evőkanál zsír,
egy fél fej hagyma,
1 sárgarépa,
só,
paprika.
Tűzdelt fehérpecsenye II. készítése :
A húst minden zsiradéktól, bőrtől megtisztítjuk, és sűrűn megtűzdeljük hosszúkásra vágott szalonnával, uborkával és a sárgarépával. (Óvatosan sózzuk, mert a szalonna is sós!) A zsírban fedő alatt megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük egy késhegynyi pirospaprikával, s a húst ezen átforgatjuk, majd annyi vizet öntünk alá, hogy a húst közepéig ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk, végül vékonyan fölszeletelve tálaljuk.
Hidegen is kitűnő!