Marhahúsból készült ételek - Tűzdelt fehérpecsenye II.

  • 2018-11-27

Tűzdelt fehérpecsenye II., Hozzávalók:
1 kg marhahús fehérpecsenye vagy stefánia,
15 dkg füstölt szalonna,
2 ecetes uborka,
1 evőkanál zsír,
egy fél fej hagyma,
1 sárgarépa,
só,
paprika.
Tűzdelt fehérpecsenye II. készítése :
A húst minden zsiradéktól, bőrtől megtisztítjuk, és sűrűn megtűzdeljük hosszúkásra vágott szalonnával, uborkával és a sárgarépával. (Óvatosan sózzuk, mert a szalonna is sós!) A zsírban fedő alatt megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük egy késhegynyi pirospaprikával, s a húst ezen átforgatjuk, majd annyi vizet öntünk alá, hogy a húst közepéig ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk, végül vékonyan fölszeletelve tálaljuk.
Hidegen is kitűnő! bélszínszeletek rossini módra, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Tűzdelt fehérpecsenye II.