Marhahúsból készült ételek - Tűzdelt bélszín spanyol módra

  • 2018-11-27

Tűzdelt bélszín spanyol módra, Hozzávalók:
1 kg bélszín,
15 dkg sonka,
10 dkg füstölt szalonna,
1 sárgarépa,
2 fej vöröshagyma,
2 kanál vágott petrezselyem,
1 gerezd fokhagyma,
1 babérlevél,
egy csipet kakukkfű,
só,
bors,
szerecsendió,
4 dl bor,
húsleves,
2 kanál mustár,
1 narancs,
egy fél citrom leve,
2 kanál áfonya- vagy ribizlilekvár.
Tűzdelt bélszín spanyol módra készítése :
A néhány napig jégen pihentetett bélszint megtűzdeljük sonkával és szalonnával, és megpároljuk egy karikára vágott sárgarépával, két fej feldarabolt hagymával, petrezselyemmel, egy gerezd fokhagymával, egy babérlevéllel, sóval, borssal, kakukkfűvel, szerecsendióval, 4 dl borral és egy merőkanál húslevessel.
Ha már jó puha, a húst félretesszük, levét felére befőzzük, szitán leszűrjük, teszünk hozzá két kanál mustárt, egy narancs és egy fél citrom levét, valamint néhány kanál áfonya- vagy ribizlilekvárt.
Mustárt, paradicsomsalátát vagy tojássalátát adjunk hozzá. bélszínszeletek rossini módra, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Tűzdelt bélszín spanyol módra