Töltött stefániasült

Töltött stefániasült, Hozzávalók:

1 kg marhahús (stefánia),
3 kemény tojás,
30 dkg vegyes zöldség,
10 dkg vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
10 dkg gomba,
10 dkg füstölt szalonna,
2 dl vörös bor,
4 dkg liszt,
1,5 dl olaj,
2 szem borókabogyó,
3 szem szegfűbors,
só, bors,
1 kanál paradicsompüré.
Töltött stefániasült készítése :
A húst éles késsel középen felszúrjuk, hogy tölthető legyen. Az apróra vágott gombát, pirított hagymán megpároljuk, a szalonnát apróra vagdaljuk.
A húst kívül-belül enyhén megsózzuk, majd megtöltjük. Először egy kemény tojás, mellé egy kiskanál darabolt szalonna, ezután gomba, tojás, szalonna stb. következik.
A nyílást hústűvel lezárjuk, a húst forró olajban, sózva, borsozva hirtelen körülsütjük. Kivesszük a zsírból és félretesszük. Ebben a zsírban megpirítjuk a feldarabolt zöldséget, hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a borókát, a szegfűborsot és a paradicsompürét, ráöntjük a bort, és beletesszük a húst. Fedő alatt puhára pároljuk.
Ekkor a húst kivesszük, előmelegített tálon fölszeleteljük, a mártást egy kevés liszttel meghintjük, felforraljuk és a húsra öntjük.