Marhahúsból készült ételek - Töltött stefániasült ínyenyc módra

Töltött stefániasült ínyenyc módra, Hozzávalók:

1 kg marhahús (stefánia),
2 kemény tojás,
1 sárgarépa párolva,
10 dkg füstölt szalonna,
10 dkg sonka,
10 dkg gomba,
1 kis fej hagyma,
1 kanál petrezselyem,
só,
bors,
borókabogyó,
szegfűbors,
2 dl bor,
1 kanál paradicsompüré,
1 kiskanál liszt,
1 dl olaj.
Töltött stefániasült ínyenyc módra készítése :
A húst éles, hegyes késsel középen felszúrjuk, hogy helye legyen a tölteléknek. A nyílásba nyomunk egy szelet szalonnát, utána egy szelet sárgarépát, egy kemény tojást, melyet egy szelet sonkába burkolunk, szalonnát, petrezselyemmel pirított gombát, sárgarépát, ismét tojást stb. A nyílást hústűvel lezárjuk.
A húst vékony szalonnalapokba burkoljuk, és átkötjük zsineggel, majd forró olajban hirtelen rózsaszínűre sütjük.
Aláöntünk 2 dl bort, egy kevés vizet, teszünk a levébe 3 szem borókát és szegfűborsot, megsózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ezután levéből kiemeljük, a pecsenyezsírba egy kanál paradicsompürét teszünk, felforraljuk, hozzáadunk egy kanál mustárt, besűrítjük egy kevés liszttel, és ismét felforraljuk.
A húst fölszeleteljük, előmelegített tálra rakjuk, a mártással leöntjük, és meghintjük petrezselyemmel. Makarónival vagy spagettival tálaljuk.