Marhahúsból készült ételek - Töltött diétás rostélyos

  • 2018-11-27

Töltött diétás rostélyos, Hozzávalók:
4 szelet csont nélküli rostélyos,
2 tojás,
2 dl tej,
5 dkg vaj,
1 dl tejföl,
2 burgonya,
5 dkg sajt,
citromhéj,
só,
liszt,
0,5 dl olaj,
1 dl bor,
1 kiskanál mustár.
Töltött diétás rostélyos készítése :
A hússzeleteket kiverjük, és kb. 2 órára tejbe áztatjuk.
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, és kicsi kockákra vágjuk.
A vajat, egy tojássárgáját, a mustárt simára keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a kockákra vágott főtt tojást, a burgonyát, a tojás felvert habját, majd megsózzuk.
A hússzeleteket kivesszük a tejből, lecsurgatjuk, megsózzuk. Elosztjuk rajtuk az összekevert tölteléket, ezután felcsavarjuk, és hústűkkel megtűzzük. (Átköthetjük vékony zsineggel is.) Forró olajban, hirtelen, forgatva átsütjük, majd egy kevés vízzel és borral puhára pároljuk.
bélszínszeletek rossini módra, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek