Tátrai apróhús

  • Frissítve: 2023-09-02  

Tátrai apróhús hozzávalók:
30 dkg sertés lapocka,
30 dkg marhahús (felsál, rostélyos),
1 fej hagyma,
5 dkg füstölt szalonna,
3 db savanyú uborka,
1 dl olaj,
1 db sárgarépa,
só,
törött bors,
késhegnyi kakukkfű,
1 evőkanál Vegeta,
1 kiskanál liszt,
1 dl tejföl.

Tátrai apróhús készítése :
A húsokat ujjnyi csíkokra vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, a hagymát feldaraboljuk és üvegesre pároljuk. Rátesszük a marhahúst, kevés vizet öntünk alá és pároljuk.
Ha már kezd puhulni, hozzáadjuk a sertéshúst, a hosszúkásra vágott sárgarépát, a fűszereket. Takaréklángon tovább pároljuk, majd hozzáadjuk a vékony, hosszúkás laskára vágott uborkát. Együtt puhára pároljuk, a tejfölben elkeverjük a lisztet, rátesszük, elkeverjük és jól összeforraljuk.
Vajas galuskával vagy kagylótésztával tálaljuk
Tátrai apróhús