Sütemény receptek - Szerecsenfej

  • 2018-11-27

Szerecsenfej, Hozzávalók:
6 tojás,
21 dkg cukor,
16 dkg liszt,
6 dkg rizsliszt;
töltelék:
3 dl tejszín,
10 dkg cukor,
csokoládémáz.
Szerecsenfej elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a porcukrot, a lisztet és a riszlisztet. A masszát egy kisebbfajta, jól kivajazott habüstben világossárgára sütjük. Az így kapott félgömb belsejét (miután a tészta kihűlt) kivájjuk. Külső felületét bevonjuk csokoládémázzal.
A kivájt részeket lapos, kerek tálra helyezzük, vaníliás cukros tejszínhabot rétegezünk rá, majd ráhelyezzük a csokoládémázzal bevont félgömböt.
De megtölthetjük vaníliakrémmel is.
Tejszínhabbal körítve tálaljuk.

Szerecsenfej