Szerecsenfej recept
- Frissítve: 2025-07-03
 
Szerecsenfej, Hozzávalók:
6 tojás, 
        21 dkg cukor, 
        16 dkg liszt,
        6 dkg rizsliszt;
        töltelék:
        3 dl tejszín, 
        10 dkg cukor, 
        csokoládémáz.
        Szerecsenfej elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, 
        majd a porcukrot, a lisztet és a riszlisztet. A masszát egy kisebbfajta, 
        jól kivajazott habüstben világossárgára sütjük. Az így kapott félgömb 
        belsejét (miután a tészta kihűlt) kivájjuk. Külső felületét bevonjuk csokoládémázzal. 
        
        A kivájt részeket lapos, kerek tálra helyezzük, vaníliás cukros tejszínhabot 
        rétegezünk rá, majd ráhelyezzük a csokoládémázzal bevont félgömböt.
        De megtölthetjük vaníliakrémmel is.
        Tejszínhabbal körítve tálaljuk.
Szerecsenfej
