Sertés receptek - Székely sertéscsülök

  • 2018-11-27

Székely sertéscsülök, Hozzávalók:
60 dkg csont nélküli csülökhús,
15 dkg hagyma,
8 dkg zsír,
só,
pirospaprika,
köménymag,
1gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,
3 dkg liszt,
1 kg savanyú káposzta,
1 csomó kapor.
Székely sertéscsülök készítése :
A csülökhúst felvágjuk nagyobb darabokra, megsózzuk, s forró zsírban megforgatva jól átsütjük, majd kivesszük az edényből.
Az apróra vágott hagymát, az összetört fokhagymát megpároljuk a hús zsírjában, paprikával, köménymaggal ízesítjük. Két dl vizet öntünk rá, s néhány percig forraljuk. Visszahelyezzük a csülökhúst, rászórjuk a savanyú káposztát, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Lassú tűzön puhára pároljuk az egészet. Hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt, a finomra vágott kaprot, és ismét néhány percig forraljuk.
Főzés közben nem keverjük, hanem rázogatjuk az ételt!

<<< sertéshúsos ételek
Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos sertésszelet,
Balkáni húskrokett

Székely sertéscsülök