Meleg tészták - Stíriai metélt

  • 2018-11-27

Meleg tészták

STÍRIAI METÉLT, Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró,
20 dkg liszt,
só,
4 tojás,
3 dkg vaj,
2 dl tejföl,
2 dkg zsír,
10 dkg cukor,
reszelt citromhéj.
Stíriai metélt elkészítése:
A túrót szitán áttörjük, vagy villával összenyomjuk.
Hozzáadjuk a lisztet, egy kevés sót, egy kevés cukrot, 1 egész tojást, 2 evőkanál tejfölt, és tésztát gyúrunk belőle.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és széles metéltre vágjuk.
Sós vízben kifőzzük, és szitán jól lecsöpögtetjük.
Közben a vajat kikeverjük 3 tojássárgájával.
Hozzáadjuk a megmaradt tejfölt és cukrot, citromhéjjal ízesítjük.
A kifőtt tésztát és a 3 tojás felvert habját a masszába keverjük.
Egy tepsit kikenünk zsírral, meghintjük morzsával. Beleöntjük a tésztát.
Pirosra sütjük a sütőben. Vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.
<<< meleg tészták
stíriai metélt, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Stíriai metélt