Sertés receptek - Sonkahabos rakott hús

  • 2018-11-27

Sonkahabos rakott hús, Hozzávalók:
80 dkg rövidkaraj,
1 dl olaj,
só,
törött bors,
2 fej hagyma,
3 evőkanál margarin,
3 kanál liszt,
3 dl húsleves (húsleveskockából),
20 dkg főtt füstölt tarja (vagy kötözött sonka),
2 tojás.
Sonkahabos rakott hús készítése :
A húst kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és kevés olajon pirosra sütjük.
A margarinból, lisztből, egy 3 dl vízben oldott húsleveskockával besamelt főzünk. Keverünk hozzá két tojássárgáját, 20 dkg darált füstölt sonkát (illetve tarját), a tojások keményre vert habját.
A pecsenyezsírban megpirítunk két apróra vágott hagymát, és a tűzálló tálba rakott hússzeletekre halmozzuk. Rásimítjuk a sonkahabot, és sütőben átsütjük.

<<< sertéshúsos ételek
Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos sertésszelet,
Balkáni húskrokett

almás karaj , vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek karajból készült ételek receptjei

Sonkahabos rakott hús