Sertéscsülök pékné módra

Sertéscsülök pékné módra, Hozzávalók:

1 kg sertéscsülök (kicsontozott),
2 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1,5 dl olaj,

Sertéscsülök pékné módra készítése :

A csülök bőrös részét gázláng fölött alaposan megperzseljük (hosszú húsvillára tűzve).

Ezután serpenyőben nagyon forró olajban a már megsózott csülköket enyhén rózsaszínűre sütjük.

Áttesszük az egészet kuktába, és egy kevés vízzel puhára pároljuk.

Tűzálló tálra tesszük, mellérakjuk a négyfelé vágott vöröshagymákat, a fokhagymát egészben, és forró sütőben felső lángon vagy felső bordán jó piros-ropogósra sütjük mindkét oldalon.

Sós vízben főtt burgonyával, párolt káposztával tálaljuk.

<<< sertéshúsos ételek
Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos sertésszelet,
Balkáni húskrokett