Rétesek, Felfújtak, Pudingok - Rumpuding

  • 2018-11-27

RUMPUDING (hidegen készítve), Hozzávalók:
1,5 dl tej,
1 dkg zselatin,
3 tojássárga,
2 evőkanál cukor,
3 evőkanál rum,
2 dl tejszín.
Rumpuding (hidegen) elkészítése:
A tejben addig áztatjuk a zselatint, míg fel nem olvad.
(Ha nehezen olvadna, meglangyosíthatjuk a tejet, akkor pillanatok alatt feloldódnak a kis szemcsék.)
A tojás-sárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a rumot, a feloldott zselatint és a kemény tejszínhabot.
Kis, egyszemélyes, kivizezett pudingformákba vagy vízzel kiöblített csészékbe öntjük, és legalább egy fél napig hűtjük, hogy megdermedjen.
Tálaláskor késsel egy kissé meglazítjuk a puding szélét, megütögetjük a forma oldalát, így könnyűszerrel kistányérba boríthatjuk.
Puncssodóval tálaljuk.
<<< rétes, felfújt, puding receptek, almás diós meggyes káposztás rétes, pudingok, felfújtak, puding receptek, rétes receptek, felfújt receptek, Rum puding

Rumpuding