Meleg tészták - Rózsafánk

  • 2018-11-27

Meleg tészták

RÓZSAFÁNK, Hozzávalók:
20 dkg liszt,
5 dkg vaj,
3 tojás sárgája,
1/2 dl rum,
1 dl tejföl,
só, zsír.
Rózsafánk elkészítése:
A lisztet a vajjal eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tojás sárgákat, a rumot, a tejfölt, egy kevés sót és összegyúrjuk.
Cipót formálunk belőle, s 30 percig pihentetjük.
Ezután kinyújtjuk, kétszer-háromszor hajtogatjuk.
Majd 2 mm vékonyra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és 5-6 helyen a széleit bevagdaljuk (úgy, hogy a közepe ne legyen bevágva).
Közepüket tojásfehérjével megkenjük, négyet egymásra helyezünk, kissé összenyomkodjuk, forró zsírban a fánkokat szép pirosra sütjük.
Mikor kisült, vaniliás cukorral meghintjük, mindegyik fánk közepébe baracklekvárt teszünk.
<<< meleg tészták
rózsafánk, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Rózsafánk