Rábaközi vert perec

  • Frissítve: 2023-09-02  

Rábaközi vert perec, Hozzávalók:

50 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
5 tojás,
5 cl pálinka,
1 dkg szalakáli,
só.
Rábaközi vert perec elkészítése:
Gyúródeszkán a lisztet a szalakálival összekeverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a pálinkát, egy csipet sót és a tojássárgákat.
A keményre felvert fehérjével a tésztát összeállítjuk. Erősen kidolgozzuk, kézzel kiverjük, vagy addig ütjük sodrófával, amíg nem vet hólyagot. Végül a tésztából rudakat sodrunk, perecet formálunk, és sós vízben kifőzzük. A vízből kiemelve leszűrjük, sütőlemezre helyezzük., és forró sütőben megsütjük.

Rábaközi vert perec