Pirított sertésláb

  • 2023-09-03

Pirított sertésláb, Hozzávalók:

6 sertésláb,
30 dkg marhahús,
3 sárgarépa,
1 vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 csomó petrezselyem,
só,
bors,
vaj,
2 dl fehér bor,
15 dkg nyers sonka,
1 evőkanál hagyma,
2 póréhagyma,
1 dl vörös bor,
1 kiskanál paradicsompüré,
1 kiskanál liszt,
olaj.
Pirított sertésláb készítése :
A sertéslábakat alaposan megtisztítjuk, megpörzsöljük, és citromos vízben főzzük 30 percig. Levében hagyjuk kihűlni. A sárgarépát kockákra vágjuk, a vöröshagymát apróra vagdaljuk. A sovány marhahúst kockára vágjuk, vajban pirítjuk, hozzátesszük a lábakat, a zöldségeket, a zúzott fokhagymát, szalonnabőrt, zöldpetrezselymet, sót, törött borsot, 2 dl fehér bort, és fedő alatt puhára pároljuk.
Ha megpuhult, levét átszűrjük, s a lábakat kicsontozzuk.
A nyers sonkát, az apróra vágott hagymát, a póréhagymákat egy kevés olajban megpirítjuk, rátesszük a vörös bort, a paradicsompürét, egy kiskanál lisztet, felforraljuk, majd föleresztjük a lábak leszűrt levével.
A lábakat feldaraboljuk, 20 percre a mártásba tesszük. Tűzálló tálra öntjük, meghintjük zsemlemorzsával, és sütőben megpirítjuk.

Pirított sertésláb