Marhahúsból készült ételek - Pirított májgombóc tojással

  • 2018-11-27

PIRÍTOTT MÁJGOMBÓC TOJÁSSAL, Hozzávalók:
25 dkg darált marhamáj,
2 kanál zsír,
1 fej hagyma,
2 zsemle,
1 tojás,
só, bors, majoranna, apróra vágott petrezselyem,
1 evőkanál vaj.
Pirított májgombóc tojással készítése :
A zsírban megpirítjuk a hagymát, a megáztatott, kinyomkodott zsemlét, majd a tojással, a fűszerekkel, a petrezselyemmel és a májjal összekeverjük, és tíz percig állni hagyjuk.
Vízbe mártott evőkanállal gombócokat szaggatunk belőle, és sós vízben kifőzzük.
Majd forró zsírban, tojást ráütve, átsütjük.
Savanyú káposztával és sült burgonyával tálaljuk.
pirított májgombóc tojással, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Pirított májgombóc tojással


Aranygaluska készítése
Hozzávalók:

36 dkg liszt,
6 dkg vaj,
3 dkg cukor,
2 dkg élesztő,
4 tojássárgája,
2 dl tej,
1 evőkanál rum,
egy kevés só;

töltelék: 10 dkg vaj, 15 dkg dió és porcukor
........

Bajor burgonyakrémleves
Hozzávalók:

25 dkg kenőmájas (vagy májkrém),
2 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
30 dkg zöldborsó,
só,
bors,
majoránna,
bazsalikom,
petrezselyem,
1 csomag burgonyapehely,
1 liter húsleves

........
Habos almatorta
Hozzávalók:

28 dkg liszt,
28 dkg margarin,
14 dkg porcukor,
14 dkg darált mandula,
1 citrom,
egy csipet só,
1 kg alma,
30 dkg cukor,
3 tojásfehérje,
1 kiskanál ecet

........
Szilvás gombóc
Hozzávalók:

1 kg burgonya,
30 dkg liszt,
3 dkg só,
75 dkg szilva,
15 dkg cukor,
fahéj,
8 dkg zsír,
15 dkg morzsa