Párnacsücske hájas tésztából
- Frissítve: 2025-07-03
Párnacsücske hájas tésztából, Hozzávalók:
25 dkg sertésháj, 
 38 dkg 
+ 2 evőkanál rétesliszt, 
 2 tojássárgája, 
 2-3 dkg élesztő 
 1/2 dl 
tej, 
 só.
 Párnacsücske hájas tésztából elkészítése:
 
A sertéshájat hideg vízben áztatjuk, megtisztítjuk, megkaparjuk. A szikkadt hájat 
18 dkg liszttel a gyúrótáblán késsel egy tömeggé dolgozzuk.
 Fél dl langyos 
tejbe morzsolt élesztőből és 2 evőkanál lisztből kovászt készítünk.
 Ha megkelt, 
hozzáadjuk a 20 dkg lisztet, a tojássárgákat, sót, s mindezt kemény sima tésztává 
dolgozzuk. Nem kell keleszteni, hanem rögtön kisodorva a feldolgozott hideg hájat 
belekenjük, és különbözőképpen hajtogatva, pihentetés nélkül, háromszor egymás 
után nyújtjuk, végül a késfokvastagság tésztát kockákra szeleteljük. Közepébe 
kemény barackízt cseppentünk, s úgy hajtogatjuk, hogy háromszögletű tésztácskát 
nyerjünk. Tepsire rakva a tetejét megkenjük tojásfehérjével, és meghintjük egy 
kevés darált fehér mandulával. A tésztát jól kelesszük meg.
 Előmelegített 
sütőben sütjük. 
Párnacsücske hájas tésztából
