Őszibarack krémmel

  • Frissítve: 2019-09-14  

Gyümölcsös édességek

Őszibarack krémmel, Hozzávalók:
4 őszibarack,
3 tojássárgája,
1 evőkanál porcukor,
2 dl tej.
Őszibarack krémmel elkészítése:
A tojássárgákat keverjük habosra a vaníliás porcukorral, majd fokozatosan keverjük bele a forralt langyos tejet. Utána tűzön főzzük sűrűre.
Az elkészült krémet tegyük hidegre. Hámozzuk meg az őszibarackokat, vágjuk félbe, és citromos cukros vízben főzzük néhány percig.
A megfagyott krémet tegyük üvegtálra, rendezzük el rajta a lecsurgatott barackokat. A barackok közepét díszítsük egy-egy szem befőtt eperrel vagy cseresznyével.

<<< gyümölcsös édességek, krémek

Őszibarack krémmel