Mézeskalács csók

  • 2018-11-27

Mézeskalács csók, Hozzávalók:
28 dkg cukor,
1 kávéskanál fahéj,
6 finomra törött szegfűszeg,
1 citrom héja és leve,
3 tojás,
12 dkg méz,
56 dkg liszt,
1 sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor.
Mézeskalács csók elkészítése:
A cukrot, fahéjat, szegfűszeget, citromhéjat és tojásokat egy fél óráig keverjük. Azután a mézet addig főzzük, amíg barna nem lesz, akkor beleöntjük a citromlevet, és az egészet a már előbb elkevert anyagba öntjük. Utoljára adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a vaníliás cukrot.
Deszkán eldolgozzuk a tésztát. Kis golyókat formálunk belőle, melyeket laposra nyomunk, zsírozott tepsiben lassan megsütjük, 8-10 nap múlva puha lesz.

Mézeskalácscsók