Mexikói tokány

Mexikói tokány, Hozzávalók:

1 kg sertéslapocka vagy -csülök,
30 dkg gomba,
20 dkg hagyma,
20 dkg paradicsom (vagy ennek megfelelő paradicsompüré),
1 kanál pirospaprika,
1,5 dl olaj,
két szem szegfűbors őrölve,
só.
Mexikói tokány készítése :
A hagymát megpirítjuk az olajban, megszórjuk paprikával, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra darabolt húst. Sóval, szegfűborssal fűszerezzük, hozzátesszük a paradicsomot, és egy kevés vízzel puhára pároljuk.
A gombát kockára aprítjuk, és zsírjára pirítjuk (külön edényben, olajban). Ha elkészült, összekeverjük a hússal, és zöldborsós párolt rizzsel tálaljuk.

<<< sertéshúsos ételek
Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos sertésszelet,
Balkáni húskrokett

Mexikói tokány