Malmöi vagdalt pogácsa

  • 2018-11-27

Malmöi vagdalt pogácsa, Hozzávalók:

  • 80 dkg darált hús (fele sertés-, fele marhahús legyen)
  • 3 zsemle
  • 3 dl tej
  • 1 fej reszelt hagyma
  • 2 zöldpaprika
  • 1 tojás
  • só, törött bors,
  • reszelt gyömbér
  • koriander
  • 2 dl tejföl
  • 1 kiskanál mustár
  • 1 kiskanál ketchup
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó zöldpetrezselyem
  • metélőhagyma

Malmöi vagdalt pogácsa készítése :

A darált húsokat összekeverjük a tejbe áztatott, kifacsart és jól elmorzsolt zsemlékkel, a reszelt vöröshagymával, az apróra vágott zöldpaprikákkal, a tojással, 2 kanál tejföllel, sóval, törött borssal, őrölt gyömbérrel és korianderrel.

Alaposan összegyúrjuk, pogácsákat formálunk belőle, forró olajban kisütjük, és előmelegített tűzálló tálba rakjuk.

Két evőkanál tejfölt elkeverünk egy kiskanál reszelt hagymával, egy gerezd zúzott fokhagymával, sóval, borssal, és minden pogácsára teszünk belőle egy kiskanállal.

Meghintjük petrezselyemmel kevert metélőhagymával.