Magyaros rakott hús

  • 2018-11-27

MAGYAROS RAKOTT HÚS, Hozzávalók:
4 szelet karaj vagy lapocka,
4 szelet marhahús (vesepecsenye vagy rostélyos),
10 dkg füstölt szalonna,
2 paradicsom,
2 zöldpaprika,
10 dkg vöröshagyma,
mustár,
kakukkfű, pirospaprika, majoránna, só, fokhagyma,
2 dl savanykás fehér bor,
1,5 dl olaj.
Magyaros rakott hús készítése :
A hússzeleteket enyhén kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, utána egy kevés zsiradékban hirtelen megsütjük.
A kisült szeleteket félretesszük egy tányérba.
A pecsenyelevet beleöntjük a kuktába, ezen megpirítjuk a hagymát, és sorba lerakjuk a marhahússzeleteket, amelyeket vékonyan megkentünk mustárral.
Mindegyikre egy vékonyka szelet füstölt szalonnát helyezünk, majd rászórjuk a fele paprikát és paradicsomot.
Meghintjük a sort majoránnával, kakukkfűvel és pirospaprikával.
A következő sorba a sertéshússzeleteket rakjuk azonos módon. Végül ráöntjük a bort, lezárjuk az edényt, és puhára pároljuk. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.
magyaros rakott hús, sertéshús receptek karaj, tarja, borda, csülök, dagadó lapocka oldalas, rántott húsok, pecsenyék, sütés, főzés, sertéshúsból készült ételek

Magyaros rakott hús