Magyaros rakott hús

MAGYAROS RAKOTT HÚS, Hozzávalók:

4 szelet karaj vagy lapocka,
4 szelet marhahús (vesepecsenye vagy rostélyos),
10 dkg füstölt szalonna,
2 paradicsom,
2 zöldpaprika,
10 dkg vöröshagyma,
mustár,
kakukkfű, pirospaprika, majoránna, só, fokhagyma,
2 dl savanykás fehér bor,
1,5 dl olaj.

Magyaros rakott hús készítése :

A hússzeleteket enyhén kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, utána egy kevés zsiradékban hirtelen megsütjük.
A kisült szeleteket félretesszük egy tányérba.
A pecsenyelevet beleöntjük a kuktába, ezen megpirítjuk a hagymát, és sorba lerakjuk a marhahússzeleteket, amelyeket vékonyan megkentünk mustárral.
Mindegyikre egy vékonyka szelet füstölt szalonnát helyezünk, majd rászórjuk a fele paprikát és paradicsomot.
Meghintjük a sort majoránnával, kakukkfűvel és pirospaprikával.
A következő sorba a sertéshússzeleteket rakjuk azonos módon. Végül ráöntjük a bort, lezárjuk az edényt, és puhára pároljuk. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.