Kuglóf recept

  • 2018-11-27

KUGLÓF, Hozzávalók:
50 dkg liszt,
4 tojás-sárgája,
12 dkg porcukor,
12 dkg vaj,
2 dkg élesztő,
egy csipet só,
reszelt citromhéj,
tej.
Kuglóf elkészítése:
A liszt egy részéből az élesztővel kemény kovászt készítünk.
Keverőtálban a tojássárgákat a cukorral és a vajjal jól kikeverjük.
A megkelt kovászt, lisztet és a többi felsorolt anyagot hozzáadjuk, főzőkanállal jól felverjük, zsírozott, zsemlemorzsával szórt formába öntjük.
Megkelesztjük, majd előmelegített sütőben lassan megsütjük.
A kész kuglófot leöntjük 15 dkg cukor és 1 dl rum felfőzött keverékével, amikor magába szívta, bevonhatjuk csokoládémázzal kuglóf, liszt, tojás, porcukor, vaj, élesztő, citromhéj, tej

Kuglóf