Krémes mézes

  • 2018-11-27

KRÉMES MÉZES, Hozzávalók:
1 tojás,
2 evőkanál méz,
3 dkg zsír,
3 evőkanál tej,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
15 dkg kristálycukor,
45 dkg liszt;
krém:
2 dl tej,
2 evőkanál búzadara,
20 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor.
Krémes mézes elkészítése:
Az egész tojást, a mézet, a zsírt, a tejet, a szódabikarbónát, a kristálycukrot kis lángon, folytonos keverés közben, addig forraljuk, míg habos és karamellszínű nem lesz.
Ezután összegyúrjuk a liszttel. Majd gyúródeszkán négy, félujjnyi vastag lapot nyújtunk belőle.
A lapokat egyenként (tepsi hátán vagy sütőlemezen) közepes lángnál világosra sütjük.
Mikor a tésztalapok megsültek és kihűltek, rétegezve megtöltjük.
Töltelék: a tejben sűrűre főzzük a búzadarát.
Mikor kihűlt, a vajjal, a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
A tészta tetejét vaníliás cukorral hintjük meg. Másnap már fogyasztható.
almás diós meggyes káposztás rétes, pudingok, felfújtak, puding receptek, rétes receptek, felfújt receptek, krémes mézes

Krémes mézes