Kontyos fasírt

  • 2018-11-27

Kontyos fasírt, Hozzávalók:
75 dkg darált hús,
1 fej hagyma,
10 dkg sajt,
1 dl tej,
1 dl tejföl,
2 dkg vaj,
1 evőkanál liszt,
só,
bors,
zsír.
Kontyos fasírt készítése :
A darált húst összegyúrjuk egy kiskanál reszelt hagymával, sóval, borssal. Kerek fasírtokat formázunk belőle, és kisütiük. A vajban üvegesre pároljuk a fél fej reszelt hagymát, meghintjük liszttel, fölengedjük a tejjel, és jó sűrű krémet főzünk belőle.
A tűzről levéve elkeverjük benne a reszelt sajtot, majd amikor kihűlt, hozzáadjuk a tejfölt is (ha van, vágjunk bele egy kevés zöldhagymát vagy snidlinget).
Ebből a sajtkrémből a kisült pogácsákra kis halmokat rakunk, és pirítós kenyérre ültetve tálaljuk.

<<< sertéshúsos ételek
Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos sertésszelet,
Balkáni húskrokett

almás karaj , vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek karajból készült ételek receptjei

Kontyos fasírt