Katalán sonkás vagdalt hús

Katalán sonkás vagdalt hús, Hozzávalók:

60 dkg darált sertéshús,
2 zsemle,
1 kiskanál reszelt hagyma,
petrezselyem,
1 gerezd zúzott fokhagyma,
2 dl tej,
zsemlemorzsa,
só,
törött bors,
2 dl olaj,
egy diónyi zsír,
2 fej vöröshagyma,
1 dl paradicsompüré,
10 dkg sonka vagy főtt tarja,
egy ágacska rozmaring,
pirospaprika.

Katalán sonkás vagdalt hús készítése :

A zsemléket tejben megáztatjuk, és a sonkával együtt megdaráljuk (adhatunk hozzá 2 fej gombát is). Összekeverjük a darált hússal, reszelt hagymával, fokhagymával, zsírral, és lapos pogácsákat formázunk belőle, melyeket megforgatunk zsemlemorzsában. Forró olajban pirosra sütjük.

A hús sütése után megmaradt olajban megpárolunk egy fej vöröshagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát és paradicsomot, rozmaringot, sót, borsot, majd a kisült húsra öntjük. A tetejét megszórjuk vékony karikára vágott, liszttel megszórt, ropogósra sütött vöröshagymával.

<<< sertéshúsos ételek
Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos sertésszelet,
Balkáni húskrokett

Katalán sonkás vagdalt hús