Karfiolos sertéscomb szelet

  • 2023-09-03

Karfiolos sertéscombszelet, Hozzávalók:

8 db kb. 10 dkg-os sertéscombszelet,
70 dkg karfiol,
1 dl paradicsompüré,
1 dl tejföl,
liszt,
zsír,
só.
Karfiolos sertéscombszelet készítése :
A hússzeleteket gyengén kiverjük, lisztben megforgatjuk, és forró zsírban átsütjük, majd egy nagyobb lábosba szedjük.
A karfiolt rózsáira szedjük, hozzátesszük a húshoz, föleresztjük vízzel, felforrás után sózzuk, és puhára pároljuk.
A hús sütéséhez használt zsírból (ha sok, leöntünk belőle) és egy kevés lisztből rántást pirítunk, föleresztjük a vízzel hígított paradicsompürével, és ráöntjük a majdnem puha karfiolra. Tovább főzzük, de óvatosan, hogy a karfiol szét ne főjön. Végül hozzáadjuk a tejfölt.

Karfiolos sertéscombszelet