Karfiolos sertéscomb szelet
- 2023-09-03
Karfiolos sertéscombszelet, Hozzávalók:
8 db kb. 10 dkg-os sertéscombszelet,
70 dkg karfiol,
1 dl paradicsompüré,
1 dl tejföl,
liszt,
zsír,
só.
Karfiolos sertéscombszelet készítése :
A hússzeleteket gyengén kiverjük, lisztben megforgatjuk, és forró zsírban
átsütjük, majd egy nagyobb lábosba szedjük.
A karfiolt rózsáira szedjük, hozzátesszük a húshoz, föleresztjük vízzel,
felforrás után sózzuk, és puhára pároljuk.
A hús sütéséhez használt zsírból (ha sok, leöntünk belőle) és egy kevés
lisztből rántást pirítunk, föleresztjük a vízzel hígított paradicsompürével,
és ráöntjük a majdnem puha karfiolra. Tovább főzzük, de óvatosan, hogy
a karfiol szét ne főjön. Végül hozzáadjuk a tejfölt.
Karfiolos sertéscombszelet