Sertés receptek - Karfiolos sertéscombszelet

  • 2018-11-27

Karfiolos sertéscombszelet, Hozzávalók:
8 db kb. 10 dkg-os sertéscombszelet,
70 dkg karfiol,
1 dl paradicsompüré,
1 dl tejföl,
liszt,
zsír,
só.
Karfiolos sertéscombszelet készítése :
A hússzeleteket gyengén kiverjük, lisztben megforgatjuk, és forró zsírban átsütjük, majd egy nagyobb lábosba szedjük.
A karfiolt rózsáira szedjük, hozzátesszük a húshoz, föleresztjük vízzel, felforrás után sózzuk, és puhára pároljuk.
A hús sütéséhez használt zsírból (ha sok, leöntünk belőle) és egy kevés lisztből rántást pirítunk, föleresztjük a vízzel hígított paradicsompürével, és ráöntjük a majdnem puha karfiolra. Tovább főzzük, de óvatosan, hogy a karfiol szét ne főjön. Végül hozzáadjuk a tejfölt.

<<< sertéshúsos ételek
Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos sertésszelet,
Balkáni húskrokett

almás karaj , vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek karajból készült ételek receptjei

Karfiolos sertéscombszelet