Kakaós szelet

Kakaós szelet, Hozzávalók:

20 dkg liszt,
15 dkg cukor,
5 dkg vaj,
5 dkg kakaó,
egy fél sütőpor,
1 tojás,
2 dl tej;
töltelék:
10 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
10 dkg mogyoró,
1 evőkanál rum.
Kakaós szelet elkészítése:
A cukrot összekeverjük a kakaóval, a lisztet a sütőporral.
A vajat a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakós cukrot, a lisztet, és 2 dl tejjel még 10 percet keverjük. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben mérsékelt tűznél sütjük. Ha kihűlt, cukrozott deszkára borítjuk, kettévágjuk és megtöltjük.
Töltelék:
a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd 1 evőkanál rumot és 10 dkg pörkölt, darált mogyorót vagy darált diót adunk hozzá.

Kakaós szelet