Gyümölcsös édességek, krémek - Holland mandarinsaláta

  • 2018-11-27

Gyümölcsös édességek

HOLLAND MANDARINSALÁTA, Hozzávalók:
10 mandarin,
20 dkg cukor,
5 dl vörös bor.
Holland mandarinsaláta elkészítése:
A mandarinokról éles késsel levágjuk a sárga, illatos héját, és vékonyan fölszeleteljük.
A cukrot egy kevés vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a földarabolt mandarinhéjat, majd fedő alatt üvegessé főzzük.
Az elpárolgó vizet közben pótoljuk.
Ha megpuhult, leszűrjük, és a héjakat félretesszük.
A főzőlébe öntjük a vörös bort, és fedő nélkül egyharmadára befőzzük. A mandarinokról lefejtjük a fehér héjakat, a gyümölcsöt gerezdekre bontjuk, kimagozzuk, darabokra vágjuk, üvegtálba rakjuk, és ráöntjük a boros mandarinmártást.
A tetejét megszórjuk a megfőtt mandarinhéjakkal.
Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
holland mandarinsaláta, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Holland mandarinsaláta