Gyümölcskosárkák

  • Frissítve: 2019-09-14  

Gyümölcskosárkák, Hozzávalók:

28 dkg liszt,
15 dkg margarin,
10 dkg cukor,
1 tojássárgája,
tejföl,
só;
zselé:
20 dkg cukor,
2 dkg zselatin,
2 citrom leve.

Gyümölcskosárkák elkészítése:

A fenti anyagokból tésztát gyúrunk., és kis kosárkaformákat bélelünk ki vele kb.1/2 cm vastagságban. Megtöltjük száraz babbal és kisütjük.

Ha kihűlt, a babot kiszedjük belőle, és megtöltjük gyümölccsel.

Tetejére az alábbi zselét öntjük : a cukorból és 2 dl vízből szirupot készítünk, és beletesszük a zselatint.

Nedves ruhán átszűrjük, és végül 2 citrom levét adjuk hozzá.

Gyümölcskosárkák