Sütemény receptek - Gyümölcskosárkák

  • 2018-11-27

Gyümölcskosárkák, Hozzávalók:
28 dkg liszt,
15 dkg margarin,
10 dkg cukor,
1 tojássárgája,
tejföl,
só;
zselé:
20 dkg cukor,
2 dkg zselatin,
2 citrom leve.
Gyümölcskosárkák elkészítése:
A fenti anyagokból tésztát gyúrunk., és kis kosárkaformákat bélelünk ki vele kb.1/2 cm vastagságban. Megtöltjük száraz babbal és kisütjük. Ha kihűlt, a babot kiszedjük belőle, és megtöltjük gyümölccsel.
Tetejére az alábbi zselét öntjük : a cukorból és 2 dl vízből szirupot készítünk, és beletesszük a zselatint. Nedves ruhán átszűrjük, és végül 2 citrom levét adjuk hozzá.

Gyümölcskosárkák