Gombás rétes

  • Frissítve: 2019-09-14  

Rétes feljújt puding receptek

GOMBÁS RÉTES, Hozzávalók:

1 réteslap,
40 dkg gomba,
zsír,
2 kávéskanál reszelt hagyma,
petrezselyem, só, bors, pirospaprika,
6 evőkanál zsemlemorzsa,
4 tojás.

Gombás rétes elkészítése :

A gombát fölszeleteljük.
Egy kevés zsírban megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, pirospaprikával, törött borssal, sóval, beletesszük a gombát, és lehetőleg a saját levében megpároljuk.

Ha szükséges, 1-2 kávéskanál vizet öntünk alá.

Ha kihűlt, beletesszük a zsemlemorzsát, a tojássárgákat és végül a tojások kemény habját.

A réteslapot meglocsoljuk olvasztott zsírral, rákenjük a tölteléket, összesodorjuk, a tetejét is megzsírozzuk, és ropogósra sütjük.

Gombás rétes