Meleg tészták - Fahéjas fánk

  • 2018-11-27

Meleg tészták

Fahéjas fánk hozzávalók:
1 egész tojás,
2 tojás sárgája,
1,5 dl tejföl,
1 dl bor,
egy csipet só,
liszt,
fahéjas cukor,
14 dkg kemény vaj.

Fahéjas fánk elkészítése:
Összekeverjük a tojásokat, a bort, a sót és a tejfölt, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy lágy rétestésztát kapjunk.
Erősen kidolgozzuk.
Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, és a kemény vajat - felszeletelve - egyenletesen elosztjuk rajta.
Háromszor hajtogatjuk és pihentetjük.
Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, és derelyevágóval 2 cm széles, 10 cm hosszú csíkokra vágjuk fel.
Ujjunkra csavarva öszszenyomjuk a két végét.
A karikákat forró zsírban pirosra sütjük, és még melegen fahéjas cukorba forgatjuk.
<<< meleg tészták
fahéjas fánk, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Fahéjas fánk