Csokoládés körte (vagy alma)

  • Frissítve: 2019-09-14  

Gyümölcsös édességek

CSOKOLÁDÉS KÖRTE (vagy alma), Hozzávalók:

6 körte,
20 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
4 evőkanál liszt,
2 dl tej,
3 dkg kakaó,
1 dkg vaj.

Csokoládés körte elkészítése:

Három dl vízből a cukorral és egy csomag vaníliás cukorral szirupot főzünk, és ha forr, a közepes nagyságú meghámozott körtéket puhára főzzük benne.

Ha a körte megpuhult, kivesszük és lecsöpögtetjük.

A levét felére beforraljuk. A kakaót összekeverjük a liszttel, fölengedjük a tejjel meg a besűrített kompótlével, és sűrű mártássá forraljuk.

A tűzről levéve a vajat addig keverjük benne, míg el nem olvadt, és a mártást a tálra rakott körtékre öntjük. Jó hidegen kínáljuk.

Csokoládés pite