Cseresznyepuding - Puding receptek

  • Frissítve: 2019-09-14  

Cseresznye puding, Hozzávalók: 3 zsemle,
6 tojás,
18 dkg cukor,
1/2 rúd vanília,
1/2 citrom héja,
3 dkg vaj,
5 dkg mandula,
25 dkg cseresznye.
Cseresznyepuding elkészítése :
A zsemléket tejben megáztatjuk, ezalatt a tojások sárgáját porcukorral, vaníliával, citromhéjjal habosra keverjük. Beletesszük a vajat, a tisztított, darált mandulát, a kinyomott zsemléket, a kimagozott cseresznyét és a tojások kemény habját. Kizsírozott formába tesszük, 1 óra hosszat kis lángon főzzük.
Tetszés szerinti sodóval tálaljuk.
<<< rétes, felfújt, puding receptek, Cseresznye puding: zsemle, tojás, cukor, vanília rúd, citrom, vaj, mandula, cseresznye

Cseresznyepuding