Crepe-susette - Meleg tészták, Palacsinták

  • 2018-11-27

Meleg tészták

CREPE SUSETTE, Hozzávalók:
palacsintatészta,
3 tojássárgája,
5 dkg vaj,
3 evőkanál porcukor,
1 citrom vagy narancs.
Crepe-susette elkészítése:
A franciák legkedveltebb palacsintáját kétféleképpen készíthetjük.
Az egyszerűbb, ha a vékonyra sütött palacsintákat porcukorral meghintjük, szórunk rájuk egy kevés citromhéjat (télen narancshéjat), és meglocsoljuk a citrom, illetve a narancs levével.
A bonyolultabb: a tojássárgákat simára keverjük a vajjal, a porcukorral, teszünk bele reszelt citromhéjat, illetve narancshéjat és levet.
Szokás egy kevés likőrrel is gazdagítani ezt a krémet, amellyel a kisütött palacsintákat töltjük.
Mindkét esetben négyrét hajtva tálaljuk a palacsintákat.
<<< meleg tészták
crepe-susette, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Crepe-susette