Citrom puding

  • Frissítve: 2019-09-14  

Rétes feljújt puding receptek

CITROMPUDING, Hozzávalók:

5 dkg vaj,
15 dkg cukor,
2 evőkanál liszt,
2 tojás,
1 citrom,
2 dl tej.

Citrompuding elkészítése:

A vajat a cukorral habosra keverjük.

Beletesszük a lisztet, azzal is jól elkeverjük, majd a tojássárgákkal, egy citrom levével és reszelt héjával és a tejjel.

Végül hozzáadjuk a tojások keményre vert habját.

Vajjal kikent jénai tálba öntjük, és a tálat egy nagyobb edénybe helyezzük, melybe előzőleg két ujjnyi magasan vizet töltöttünk.

Az edényt forró sütőbe helyezzük, s a tésztát kis lángon, egy órán át sütjük.

(Az anyagokat az előírt sorrendben kell adagolni!)
A pudingnak csak a felső harmada lesz szilárd, alsó kétharmad része krémszerű marad.

Melegen tálaljuk.

Citrompuding