Borkrém pohárban

  • Frissítve: 2019-09-14  

Gyümölcsös édességek

BORKRÉM POHÁRBAN II., Hozzávalók:
2,5 dl bor,
2 tojássárgája,
8 dkg cukor,
7 g zselatin,
2,5 dl tejszínhab,
15 g krémpor.
Borkrém pohárban 2. elkészítése:
A krémet egri muskotályból készítjük.
A tojássárgáját cukorral, krémporral simára keverjük.
A bort is hozzáadjuk, és forró vízfürdőbe állítva a tűzön besűrűsödésig állandóan keverjük.
Hozzáadjuk a zselatint is, és a vízfürdőből kivéve tovább verjük kihűlésig.
Röviddel a kocsonyásodás megindulása előtt lazán belekeverjük a tejszínhabot is.
Kis piskótadarabokat rövid ideig maraschinóban áztatunk, majd a krémbe keverjük.
Talpas poharakba, üvegtálakba töltjük, tejszínhabbal, csokoládéval tetszés szerint díszítjük.
borkrém pohárban 2.

Borkrém pohárban 2.