Borkrém

  • Frissítve: 2023-09-02  

Gyümölcsös édességek

BORKRÉM POHÁRBAN II., Hozzávalók:

2,5 dl bor,
2 tojássárgája,
8 dkg cukor,
7 g zselatin,
2,5 dl tejszínhab,
15 g krémpor.

Borkrém pohárban 2. elkészítése:

A krémet egri muskotályból készítjük.

A tojássárgáját cukorral, krémporral simára keverjük.

A bort is hozzáadjuk, és forró vízfürdőbe állítva a tűzön besűrűsödésig állandóan keverjük.

Hozzáadjuk a zselatint is, és a vízfürdőből kivéve tovább verjük kihűlésig.

Röviddel a kocsonyásodás megindulása előtt lazán belekeverjük a tejszínhabot is.

Kis piskótadarabokat rövid ideig maraschinóban áztatunk, majd a krémbe keverjük.

Talpas poharakba, üvegtálakba töltjük, tejszínhabbal, csokoládéval tetszés szerint díszítjük.

Borkrém pohárban 2.