Ananász puding - Puding Rétes Felfújt

  • 2018-11-27

ANANÁSZ PUDING, Hozzávalók:
8 dkg vaj,
8 dkg liszt,
8 dkg cukor,
3 karika ananász,
3 dl tej,
3 tojás;
mártás:
2 dl ananászlé,
10 dkg cukor,
4 ananász karika,
2 tojás sárgája.
Ananász puding elkészítése:
Hat dkg vajat habosra keverünk.
Hozzákeverünk 8 dkg lisztet, 6 dkg cukrot, 3 karika apró kockára vágott ananászt (konzerv).
Fakanállal jól elkeverjük, és hozzáadjuk a vaníliával felforralt tejet.
Az egészet állandó keverés mellett felfőzzük.
Ha egy kissé kihűlt, egyenként belekeverjük a tojássárgákat, végül a tojásfehérjék 2 dkg cukorral keményre vert habját.
Kivajazott, porcukorral meghintett (5 személyes) pudingformába öntjük, és vízzel félig telt fazékban 20 percig gőzben főzzük.
Mikor kész, üvegtálra borítjuk.
Az ananászlevet a cukorral és a kockára vágott ananász karikákkal felforraljuk, majd belekeverjük a 2 tojássárgáját.
Mikor kihűlt, a pudingra öntjük.
<<< rétes, felfújt, puding receptek, Ananász puding, vaj liszt cukor ananász tej tojás ananászlé tojás sárgája

Ananászpuding