Ananász puding

  • Frissítve: 2019-09-14  

Rétes feljújt puding receptek

ANANÁSZ PUDING, Hozzávalók:

8 dkg vaj,
8 dkg liszt,
8 dkg cukor,
3 karika ananász,
3 dl tej,
3 tojás;
mártás:
2 dl ananászlé,
10 dkg cukor,
4 ananász karika,
2 tojás sárgája.

Ananász puding elkészítése:

Hat dkg vajat habosra keverünk.

Hozzákeverünk 8 dkg lisztet, 6 dkg cukrot, 3 karika apró kockára vágott ananászt (konzerv).

Fakanállal jól elkeverjük, és hozzáadjuk a vaníliával felforralt tejet.

Az egészet állandó keverés mellett felfőzzük.

Ha egy kissé kihűlt, egyenként belekeverjük a tojássárgákat, végül a tojásfehérjék 2 dkg cukorral keményre vert habját.

Kivajazott, porcukorral meghintett (5 személyes) pudingformába öntjük, és vízzel félig telt fazékban 20 percig gőzben főzzük.

Mikor kész, üvegtálra borítjuk.

Az ananászlevet a cukorral és a kockára vágott ananász karikákkal felforraljuk, majd belekeverjük a 2 tojássárgáját.

Mikor kihűlt, a pudingra öntjük.

Ananászpuding