• Tűztövis, Pyracantha sövény cserje

  A tűztövis 2-3 méter magas, sűrű bokrú, tövises ágú örökzöld cserje. Vékony levelei 2-4 cm hosszúak, tojásdadok. Fehér virágai május-júniusban bugákban nyílnak. Borsó formájú termései augusztus végétől sokáig díszíti a bokrot.
 • Trombitafolyondár, Campsis radicans

  A trombitafolyondár léggyökereivel 8-10 méter magasra is felkúszó, erőteljes növekedésű kúszónövény, Sűrű erőteljes, több szárú, kapaszkodva kúszó lombhullató cserje.
 • Phyllostachys nigra

  Fekete szárú bambusz - 6-7 m
 • Phyllostachys nuda - 6-8 m
 • Szépcsalán, Acalypha

  Indiából származó szép tarka színű levelekkel vagy virággal díszítő cserjés növények, nálunk szobanövények, fajukat 300-ra becsülik. Az Acalypha wilkesiana - Rézlevelű szépcsalán, Rezes szépcsalána levelével díszít.
 • Szanszeviéria, Anyósnyelv, Sansevieria

  Egzotikus alakja, ezüstösen csíkozott levelei és rendkívül jó alkalmazkodóképessége miatt a növénykedvelők a legkedvesebb szobanövények közé sorolják. Európába csak a XVIII. század végén került a trópikus Afrikából és a kelet-ázsiai szigetekről.

Bazsarózsa

- Paeonia officinalis Rubra Plena, Paeonia Boule de Neige

Bánáti bazsarózsa

- Paeonia banatica

Bugás lángvirág

Phlox paniculata
 • Iszalag, Clematis

  A Clematis nemzetség képviselői általában az erdőszélek, ritka árnyékú erdők vagy bozótosok liánnövényei. Virágatakarójukat sziromszerű csésze levelek alkotják. Aszmagtermésük többnyire farokszerű bibeszálmaradványokban végződik.
 • Kerti gyöngyvessző, Spiraea sövény cserje

  A Kerti gyöngyvessző virágzáskor egy zuhogó vízesésre hasonlít, a növény levelei alig látszanak ki a virágok közül. Gyors növekedésű, a metszést jól tűrővirágos és sövény cserje.
 • Szőlőborostyán, Borostyánarália, Fatshedera

  A Borostyánarália árnyékos, hűvös helyiségek növénye. A bokor alakú, mély karéjos, nagy levelű Fatsia /Aralia/ és a mindenki által ismert árnyéki kúszónövény, a Hedera /borostyán/ voltak a szülőnövények.

Magas kúpvirág

Rudbeckia laciniata

Virginiai veronika

Veronicastum Virginicum

Óriás olasznád, Arundo donax

Az Óriás olasznád bambuszhoz hasonló, vastag szárú, robusztus nád-szerű, évelő fű, ami 6 méter magasra nőhet. Gyökér szerkezete nagyon erős, mélyen behatolnak a talajba.
 • Törpebors, Peperomia

  A Törpebors - Peperomia vagy márványlevél a borsfélék családjába tartozó örökzöld levelű, nálunk szobanövényként ismert évelő. A XVIII. század második felében spanyol botanikusok hozták Dél-Amerikából Európába ezt a tarka levelű népes növényféleséget.
 • Kökény, Prunus spinosa

  A kökény sűrű ágú tüskés ágú 2-3 méter magas lombhullató cserje. Tüskés ágai miatt védősövénynek kiválóan alkalmas. Igénytelen cserje, bármilyen talajban jól fejlődik.

Tarka sás, Carex morrowii Variegata

Ültethető árnyas sziklakertbe, évelőágyba, falak mellé, fák alá, edényben is nevelhető. Legjobban nedves, közepesen nedves, termékeny talajokon érzi magát. Talaját ne hagyjuk kiszáradni.