Ravioli

  • Frissítve: 2023-09-02  

Ravioli, Hozzávalók:
30 dkg liszt,
2 tojás,
1/2 dl olaj,
30 dkg darált sertéshús,
1 kanál reszelt hagyma,
bolognai mártás,
só,
bors,
reszelt sajt,
pirospaprika.
Ravioli készítése :
A lisztből egy kevés vízzel, egy tojással, sóval vékony tésztát gyúrunk. Egyik felére egymástól egyenlő távolságra ízesített tölteléket halmozunk, a közöttük kimaradó részt tojásfehérjével megkenjük, ráhajtjuk a tészta másik felét, egy kissé lenyomkodjuk, majd derelyevágóval feldaraboljuk.
A töltelékhez egy kanál reszelt hagymát zsírban megpirítunk, rátesszük a darált húst, sót, borsot, 1 tojást, és jól elkeverjük. A derelyét sós vízben megfőzzük, és bolognai mártással tálaljuk.
Mártás: egy kevés olajban üvegesre párolunk 1 evőkanál reszelt hagymát, reszelünk bele 10 dkg zellert és 10 dkg sárgarépát, belekeverünk 10 dkg darált húst, 5 evőkanál paradicsompürét, sót, törött borsot, 1 ágacska rozmaringot, 1 pohár bort, egy kevés szerecsendiót, vízzel hígítva 1 1/2 óráig főzzük egészen pépesre. (Lehet a raviolit vagdalt hús helyett besameles parajpürével is tölteni.)
A ravioli másik tálalásmódja, amikor a kis húsos derelyéket nem sós vízben, hanem húslevesben főzzük ki, és abban is tálaljuk, ilyenkor a levesbe, közvetlenül a fogyasztás előtt, hintünk bőven reszelt sajtot (ez a ravioli con brodo).

Ravioli