Provánszi göngyölt nyúl, Vad receptek

Telefon: 06-20/981-7694 | E-mail: info(@)tuja.hu

Wiandt Kertészet Wiandt Kertészet

Provánszi göngyölt nyúl - Vadételek


Vad receptek

PROVÁNSZI GÖNGYÖLT NYÚL

Hozzávalók:

1 nyúlgerinc és combok,
20 dkg kolozsvári szalonna,
olaj,
2 vöröshagyma,
1 kanál paradicsompüré,
só, bors, majoranna.

A provánszi göngyölt nyúl készítése:

A nyulat sóval, törött borssal, majoránnával dörzsöljük be, kisebb darabokra vágjuk, és egyenként húsos szalonnaszeletekbe göngyöljük, fogpiszkálóval vagy hústűvel megtűzzük.
Tűzálló tál aljára egy kevés olajat öntünk, erre egy sor karikára vágott vöröshagymát terítünk, és egymás mellé ráültetjük a becsomagolt húsdarabokat.
(Nyáron még körülrakjuk cikkekre vágott paradicsommal, és majoránna helyett rozmaringgal fűszerezhetjük.)
A sütőben addig sütjük, míg a hús meg nem puhult, és a szalonna piros-ropogósra nem sült.
Tálalás előtt paradicsompürével ízesítjük a levét, és abban az edényben adjuk asztalra, amelyben sütöttük.

<<< vad ételek

provánszi göngyölt nyúl, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Provánszi göngyölt nyúl

Go to top of page