Görög padlizsán, Zöldséges ételek

Telefon: 06-20/981-7694 | E-mail: info(@)tuja.hu

Wiandt Kertészet Wiandt Kertészet

Zöldséges étel receptek - Görög padlizsán


Zöldséges ételek , Kapros ételek

GÖRÖG PADLIZSÁN

Hozzávalók:

2 nagyobb padlizsán,
4 evőkanál olaj,
só, bors,
2 gerezd fokhagyma,
1 csomó petrezselyem, néhány szál kapor,
1 evőkanál paradicsompüré,
5 dkg zsemlemorzsa,
2 evőkanál liszt,
2 dl tejföl,
1 fej reszelt vöröshagyma.

Görög padlizsán elkészítése :

Az egyik padlizsánt sütőben megsütjük, meghámozzuk, és műanyag késsel összetörjük.
Két evőkanál olajban megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, 1-2 percig pirítjuk, beletesszük a finomra vágott zöldpetrezselymet, a kaprot, megsózzuk, borsozzuk.
Belekeverjük az összetört padlizsánt, a paradicsompürét és a zsemlemorzsát. 20-25 percig állni hagyjuk.
A másik padlizsánt meghámozzuk, ujjnyi vastagon fölszeleteljük, egy kicsit megsózzuk, és lisztbe mártva forró olajban ropogósra sütjük.
Két szelet padlizsán közé kenjük a tölteléket, és ezeket a dupla szeleteket tűzálló tálra fektetjük.
Leöntjük 2 dl tejföllel, és a sütőben jól átsütjük.<<< Zöldséges étel receptek Zöldséges ételek


Görög beefsteak
Görög csirke
Görög felsál
Görög karfiol
Görög padlizsán
Görög saláta
Görög sertésragu
Görög sült kolbász
Görög töltött oldalas



Go to top of page