Erdélyi csorbaleves-Levesek

Telefon: 06-20/981-7694 | E-mail: info(@)tuja.hu

Wiandt Kertészet Wiandt Kertészet

Levesek - Erdélyi csorbaleves

Leves receptek

- ERDÉLYI CSORBALEVES

Hozzávalók:

1 kg-os csirke,
20 dkg vegyes zöldség,
5 dkg zeller,
2 zöldpaprika,
2 fej vöröshagyma,
2 paradicsom,
25 dkg káposzta,
40 dkg burgonya,
2 kanál olaj,
pirospaprika, bors, tárkonyecet.

Erdélyi csorbaleves elkészítése:

A fölszeletelt vöröshagymát az olajban megpirítjuk, azután meghintjük pirospaprikával, rátesszük a feldarabolt csirkét, a zöldségféléket, káposztát (metéltre vágva mindent), a feldarabolt paprikát, paradicsomot, és felöntjük 1,5 1 vízzel.
Ha félig megpuhult, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát is. Megsózzuk, és puhára főzzük.
Tárkonyecettel vagy ecettel, savanyú káposzta levével vagy citromlével enyhén savanyítjuk.
Levesbetét nélkül, vagy csipetkével is tálalhatjuk.

<<< Levesek

erdélyi csorbaleves, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Erdélyi csorbaleves
Erdélyi káposztás libamell
Erdélyi leves
Erdélyi paprikasaláta
Erdélyi rakott káposzta
Erdélyi szelet
Erdélyi tokány köleskásával
Erdélyi töltöttkáposzta
Erdélyi töltött paprika kapros káposztával
Erdélyi töltött stefánia

Go to top of page