Tejfölös gombás ponty elkészítése, Halételek,hal receptek

Receptek - Ételek takarékosan
Custom Search

Halételek, hal receptek - Tejfölös gombás ponty

>
Receptek főoldal

Leves receptek
Gombás ételek
Tojás receptek
Zöldséges ételek
Csirke receptek
Kacsa, liba, pulyka
Halak
Vadételek
Marhahúsos receptek
Bélszín receptek
Sertéshúsok
Sertésborda
Almás ételek
Mártás receptek
Köretek
Saláták
Sós sütemények
Meleg tészták
Rizses és tésztás egytálételek
Zsírban sült tészták
Rétes, Puding, Felfújt
Sütemény receptek
Gyümölcsös édességek
Torta receptek
Csokis sütik
Édességek sütés nélkül
Palacsinták
Lepény receptek
Linzer


Olasz ételek

Alkotórészek szerint

Spárga
Burgonya
Mazsolás ételek
Mandulás ételek
Vaddisznóhús
Makaróni
Oldalas
Káposztás ételek
Felsál receptek
Lekváros receptek
Gesztenyés ételek
Petrezselyem
Paradicsom
Füstölt szalonnás ételek
Zöldbabos ételek
Kapros receptek
Uborka
Kolbászos ételek
Almás ételek





Halételek

TEJFÖLÖS GOMBÁS PONTY

Hozzávalók:

1 kg ponty,
4 dkg só,
5 dkg vaj, .
0,5 dl fehér bor,
30 dkg gomba,
8 dkg zsír,
10 dkg liszt,
5 dkg hagyma,
1 kanál tejföl,
só, törött bors,
1 csomó zöldpetrezselyem.

Tejfölös gombás ponty elkészítése:

A megtisztított halat filézzük. A halfejet, a csontokat úgy tesszük fel főni, mint a húslevest.
Mikor felforrt, megsózzuk, és lassan főzzük 40-50 percen át (halalaplé).
A besózott halszeleteket egy lapos edényben széjjelrakjuk.
A halalaplevet fehér borral ízesítjük, és annyit öntünk a szeletekre, amennyi ellepi őket.
Megvajazott zsírpapírral letakarva középmeleg sütőben megpároljuk.
Ezután lapáttal átszedjük egy másik edénybe.
Egy kevés zsírban apróra vágott hagymát rózsaszínűre pirítunk, majd beletesszük az egyenletes szeletekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel, majd nagy lángon, állandó keverés közben, zsírjára pirítjuk.
Liszttel meghintjük, ezzel is pirítjuk, majd a hal pároló levével fölengedve simára keverjük.
Hozzáadjuk a tejfölt, ízesítjük és összeforraljuk.
Az így elkészített mártást ráöntjük a megpárolt halra, és fedő alatt, mérsékelt lángon, teljesen megpuhítjuk. Időnként megrázzuk a lábast, keverni nem szabad.

<<< hal receptek



Tejfölös bableves
Tejfölös gombamártás
Tejfölös gombás ponty
Tejfölös leves húsgombóccal
Tejfölös libamell
Tejfölös malacaprólék leves
Tejfölös pogácsa
Tejfölös sajtos mártás
Tejfölös saláta
Tejfölös sóskaleves
Tejfölös spárgaleves
Tejfölös tárkonyos bárányleves
Tejfölös tojáspörkölt
Tejfölös tonhal
Tejfölös tyúk
Tejfölös újburgonya
Tejfölös vadaprólék
Tejfölös vagdalt pogácsák



Copyright (C) 2001-2013 

  Wiandt Díszfaiskola - Kertészet Komárom
Copyright (C) 2001-2013 -

Nézze meg feltöltött videóinkat

Halételek, halas receptek