Káposztás rakott hús, Káposzta receptek

Wiandt Kertészet

Káposztás rakott hús - Káposzta receptek

Zöldséges ételek

KÁPOSZTÁS RAKOTT HÚS

Hozzávalók:
50 dkg sertéshús (lapocka vagy comb),
1 kg fejes káposzta
3 evőkanál olaj,
só, törött bors, borsikafűvel, 1 kiskanál pirospaprika,
4 paradicsom,
1 fej vöröshagyma.
Káposztás rakott hús elkészítése :
A sertéshúst vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát apróra vagdalva néhány kanál olajban üvegesre pároljuk.
Rátesszük a húst, és jól megpirítjuk. Egy kevés vizet öntünk alá, s 15 percig pároljuk.
A káposztát csíkokra vágjuk, a húshoz adjuk, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük kakukkfűvel, és néhány kanál vízzel 10 percig pároljuk.
Tűzálló tálba teszszük, a tetejére friss paradicsomot karikázunk, alufóliával vagy fedővel letakarva a sütőben 50-60 percig sütjük.

<<< Zöldséges étel receptek Zöldséges ételek