Vadas hús elkészítése, Marhahúsos receptek

Marhahúsból készült ételek - Vadas hús

Marhahúsos ételek

Vadas hús

Hozzávalók:
1 kg nyúl- vagy marhahús,
10 dkg füstölt szalonna,
15 dkg zsír,
40 dkg vegyes zöldség,
10 dkg hagyma,
1 dkg babérlevél,
bors,
mustár,
1 citrom,
4 dkg liszt,
2 dl tejföl, ecet.
Vadas hús készítése :
A megtisztított, karikákra vágott zöldséget, hagymát, fűszereket forrásban levő vízbe téve majdnem puhára főzzük. Hozzáadjuk az ecetet, átforraljuk, kihűtjük, és a megmosott, megtisztított húst belehelyezzük.
Két-három napig hideg helyen tartjuk. Ekkor a húst kiemeljük, szalonnával megtűzdeljük. A pácban levő zöldséget a léből kiszűrjük, egy megfelelő nagyságú lábasba tesszük, ráhelyezzük a húst, és forró zsírral leöntjük. Egy-egy kevés páclé aláöntögetésével puhára pároljuk.
A húst kiemelve, forró sütőben hirtelen átpirítjuk.
A levét zsírjára sütjük, liszttel megszórjuk, és csontlével vagy vízzel fölengedve mártássűrűségűre forraljuk.
Átszűrjük, mustárral, citrommal, cukorral ízesítjük és megtejfölözzük. bélszínszeletek rossini módra, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Vadas hús