Vadas hús elkészítése, Marhahúsos receptek

Telefon: 06-20/981-7694 | E-mail: info(@)tuja.hu

Wiandt Kertészet Wiandt Kertészet

Marhahúsból készült ételek - Vadas hús


Marhahúsos ételek

Vadas hús

Hozzávalók:

1 kg nyúl- vagy marhahús,
10 dkg füstölt szalonna,
15 dkg zsír,
40 dkg vegyes zöldség,
10 dkg hagyma,
1 dkg babérlevél,
bors,
mustár,
1 citrom,
4 dkg liszt,
2 dl tejföl, ecet.

Vadas hús készítése :

A megtisztított, karikákra vágott zöldséget, hagymát, fűszereket forrásban levő vízbe téve majdnem puhára főzzük. Hozzáadjuk az ecetet, átforraljuk, kihűtjük, és a megmosott, megtisztított húst belehelyezzük.
Két-három napig hideg helyen tartjuk. Ekkor a húst kiemeljük, szalonnával megtűzdeljük. A pácban levő zöldséget a léből kiszűrjük, egy megfelelő nagyságú lábasba tesszük, ráhelyezzük a húst, és forró zsírral leöntjük. Egy-egy kevés páclé aláöntögetésével puhára pároljuk.
A húst kiemelve, forró sütőben hirtelen átpirítjuk.
A levét zsírjára sütjük, liszttel megszórjuk, és csontlével vagy vízzel fölengedve mártássűrűségűre forraljuk.
Átszűrjük, mustárral, citrommal, cukorral ízesítjük és megtejfölözzük.

<<< Marhahúsból készült ételek


bélszínszeletek rossini módra, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Vadas hús



Go to top of page