Mustáros vaddisznó comb - Vadételek

  • Frissítve: 2023-09-02  
  • 1 kg vaddisznó comb
  • 1 dl olaj
  • só, bors, pirospaprika
  • 1 kanál mustár
  • 1 kanál liszt
  • 2 dl vörös bor
  • 1 kanál paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 kanál áfonyaíz
  • egy csipet kakukkfű,
    reszelt torma
  • 2 citrom

Mustáros vaddisznócomb elkészítése:

A húst fölszeleteljük, megsózzuk, borsozzuk.

A szeleteket lisztbe mártjuk, mustárral megkenjük, egy kevés olajban hirtelen mindkét oldalukat megsütjük, majd félretesszük.

Zsírjában megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozáadjuk a zúzott fokhagymát, pirospaprikát, a 1,5 dl vörös bort, a kakukkfüvet, és visszatesszük a húsokat.

Fedő alatt puhára pároljuk.
A hússzeleteket tűzálló tálra tesszük, levébe egy kevés lisztet keverünk, felforraljuk, hozzáadjuk a megmaradt fél dl bort, átszűrjük, egy kevés vajjal elkeverjük, áfonyával ízesítjük, és a húsra öntjük.

Citromszeletekkel díszítve, reszelt tormával meghintve tálaljuk.

Mustáros vaddisznócomb
Mustáros vitamin saláta

Díszfa vásárlás - árak