Wiandt Kertészet - Tel:+36-20/981-7694 munkaidőben

Vissza az oldal tetejére

Az Ön bevásárlókosara üres.

Csemegeszőlő

Csemegeszőlő fajták, Szőlő oltvány vásárlás

Kínálatunkban néhány rezisztens szőlőfajta is szerepel.

Moldova rezisztens csemegeszőlő Néró rezisztesn csemegeszőlő Teréz rezisztens csemegeszőlő Belgrádi magvatlan csemegeszőlő Kismis Moldavszkij magvatlan csemegeszőlő

Megosztás !


A csemegeszőlő egy csodálatos, egészséges gyümölcs. A szőlő nem csak ízletes, de sok antioxidáns ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz. A szőlő fényigényes növény, csak teljes napos fekvésbe ültessük, bármilyen talajba ültethető. Vízigénye elég nagy mégis jól tűri a szárazságot mert mélyre hatoló, elágazó gyökérzete miatt vízigényét ki tudja elégíteni.

Szabadgyökerű szőlő ültetése.

Az ültetés előtt egy-két órára állítsuk vízbe a szőlő oltványokat. Csak pár centivel vágjuk vissza a gyökereket és olyan mélyre ültessük a vesszőt, hogy az oltott rész majdnem a föld szintjéig érjen. Ha szerves trágyát is teszünk a gödörbe, azt tegyük jóval mélyebbre és terítsünk fölé földet, hogy ültetéskor ne érintkezhessen a gyökérzettel.

Alaposan öntözzük be a töveket, majd tömörítsük a földet. Az első tömörítés után újra öntözzünk bőségesen és újra tömörítsük a talajt. Ezután kupacoljuk fel a foldet a szárak körül kb. 4-5 rügy magasságig, vagy a vesszők teljes magasságáig teljesen. Tavasszal bontsuk le a kupacot a tövek körül, majd metsszük vissza a szárakat a gyökérnyaktól fölfelé 3 rügyre. Az első évben maximum két szárat hagyjunk meg az oltványon a többit távolítsuk el az oltott rész fölött visszavágva.

Szőlő oltvány rendelés, csemegeszőlő fajták

Szabadgyökerű és cserepes növények értékesítése

Szabadgyökerű növények

A szabadgyökerű növények október végén érkeznek lerakatunkba. Szállításuk október végétől március végéig tart! Növényeket csak ültetési időben szállítunk. Növények ültetése

A cserepes, edényes, konténeres növényeket tavasztól késő őszig bármikor ültethetjük!

9 Termék

Csökkenő irány beállítása
oldalanként

9 Termék

Csökkenő irány beállítása
oldalanként