Üdvözöljük Kertészeti Áruházunkban!

Vissza az oldal tetejére

Az Ön bevásárlókosara üres.

Szilvafa fajták

Szilva gyümölcsfa, Szilvafa

Szilva oltványok Cacanska Debreceni muskotály Sylvia Stanley President szilva

Megosztás !


A szilva a legigénytelenebb gyümölcsfajtáink egyike. Sem talajban, sem fekvésben nem válogat, de legjobban az enyhén nedvesebb, kötöttebb talajokon terem.

Az évi 1800-2000 óra napsütés kielégíti a szilva közepes fényigényét.Az évi 10 C.fok átlaghőmérséklet meghaladja a szilva minimális igényét. Az európai szilvafajták hideg igénye 800-1200 óra,mélynyugalmi állapotuk februárban szakad meg.
A szilvafa vízigényes növény, évi 600 mm egyenletes eloszlású csapadék mellett jól fejlődik. A tartós csapadékhiány a kései érésű szilva fajták és a ringlók esetében gyümölcsméret csökkenést eredményez. A szilva kevésbé igényes a talaj minőségére. Laza, kötött, savanyú és meszes talajon is jól érzi magát. Legsikeresebben azonban a tápanyagban gazdag, mélyrétegű, humuszos vályogtalajon termeszthető. Az elterjedt myrobalan alany erős növekedésű fát ad, amelyen a legnagyobb fát nevelő fajták koronájának szélessége 5-6 m. A szilva gyümölcse valódi csonthéjas termés. A gyümölcs jellemzői fajtánként és fajon belül is igen eltérőek.

Szabadgyökerű és cserepes növények értékesítése

Szabadgyökerű növények

A szabadgyökerű növények október végén érkeznek lerakatunkba. Kiszállításuk október végétől március végéig tart! Növényeket csak ültetési időben szállítunk. Növények ültetése

A cserepes, edényes, konténeres növényeket tavasztól késő őszig bármikor ültethetjük!

8 Termék

Csökkenő irány beállítása
oldalanként

8 Termék

Csökkenő irány beállítása
oldalanként