Telefonszám (H-P:09-17): +36-20/593-5661

Vissza az oldal tetejére

Az Ön bevásárlókosara üres.

Szilva

Szilva gyümölcsfa csemete, Szilvafa, Ringló szilva fajták

Válogasson Szilvafa csemete, ringló szilva fajták közül.

Besztercei szilva, Althann ringló, Bluefre szilva Cacanska lepotica szilva Debreceni muskotály szilvafa, Stanley szilva, President szilva Sermina ringlószilva

A szilva a legigénytelenebb gyümölcsfajtáink egyike. Sem talajban, sem fekvésben nem válogat, de legjobban az enyhén nedvesebb, kötöttebb talajokon terem.

Az évi 1800-2000 óra napsütés kielégíti a szilvafa közepes fényigényét. Az évi 10 C.fok átlaghőmérséklet meghaladja a szilvafa minimális igényét. Az európai szilvafajták hideg igénye 800-1200 óra,mélynyugalmi állapotuk februárban szakad meg.

Az Európai szilva 10-14 nappal a kajszi és az őszibarack után virágzik, ezért elkerüli a tavaszi fagyok károsító hatását.

A szilvafa évi 600 mm egyenletes eloszlású csapadék mellett jól fejlődik. A tartós csapadékhiány a kései érésű szilva fajták és a ringló szilva esetében gyümölcsméret csökkenést eredményez.

A szilva kevésbé igényes a talaj minőségére. Laza, kötött, savanyú és meszes talajon is jól érzi magát. Legsikeresebben azonban a tápanyagban gazdag, mélyrétegű, humuszos vályogtalajon termeszthető.

Az elterjedt myrobalan alany erős növekedésű fát ad, amelyen a legnagyobb fát nevelő fajták koronájának szélessége 5-6 m. A szilva gyümölcse valódi csonthéjas termés. A gyümölcs jellemzői fajtánként és fajon belül is igen eltérőek.

A szilva fajták érési szezonja csaknem 3 hónapot fog át. Július második felétől szeptember végéig tart. Feldolgozásra elsősorban a késői érésű szilvafa alkalmas. Befőtt készítésére a Cacanska lapotica szilva is alkalmas. Igen jó minőségű befőtt és fagyasztott szilva a Besztercei szilva és Stanley szilva fajtákból készíthető. Tetszetős és ízletes aszalvány az Ageni szilva és a nagyméretű, pl. Stanley, Bluefre, President szilva fajtákból állítható elő.


2023 őszétől gyümölcsfákat nem forgalmazunk. Bogyós gyümölcs kínálatunk.Nem található termék a megadott feltételekkel.